Over ons

Het Rotterdams Volkstheater trekt al sinds 1996 met eigen tenten en artiesten door de Rotterdamse wijken. Deze jarenlange tournee is geen doel maar een middel. 

Lees meer

Onze projecten

In de eerste helft van dit seizoen van het Rotterdams Volkstheater hebben er al heel veel mooie en verbazingwekkende zaken plaatsgevonden op de Rotterdamse pleintjes, en we kijken vol ongeduld uit naar de tweede helft.

Rotterdams Volkstheater

Marconistraat 52, 3029 AK Rotterdam
Postbus 2065, 3000 CB Rotterdam
010-4768922 / 06-22393605
info@volkstheater.nl

NIEUWS

vr 13 - zo 15 sept Muziek Op de Rotte 2019, Zaagmolenkade e.o. Rotterdam Oude Noorden

Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september is er de twaalfde editie van Muziek op de Rotte. Op en aan de Zaagmolenkade is het drie dagen lang muzikaal feest. Op vrijdag is er klassiek uit diverse culturen met ondermeer het North Sea String Quartet, Sami Dalmis & Group en het Rotterdam Chamber Music Society. De avond wordt afgesloten met onvervalste gipsy jazz van jazz icoon Benjamin Herman en meestergitarist Robin Nolan.

 

Flyer Muziek op de Rotte - 13, 14, 15 september 2019

 

Zaterdag schiet muzikaal gezien alle kanten op. Van Nederlandstalige Balkan Blues van Spijkers naar de Venezolaanse grooves gemixed met sixties surfrock, samba en guagancó van Conjunto papa Upa. Dit is dan al voorafgegaan door ondermeer het prachtige Turkse koor RYSK, de magnetiserende spirituals van Samira’s Blues, Surinaams Kaseko van Boven de Sterren, Brazilliaans feest van Sarava'n, dit keer met de Portugese zangeres Magda Mendes en de enige echte Koninklijke Rotterdamse Postharmonie.

 

Sarava'n

 

Zondag begint rustig met meditatieve Ta Chi oefeningen maar onderschat deze dag niet. Zo beleef je met Multi jam van Winston Scholsberg een verhalend muziek spektakel, Artvark met Drums United maken je deelgenoot van een muzikaal avontuur waarin saxofoonkwartet Artvark wordt opgestuwd door het Percussie collectief Drums United. Son de Aqui laat horen hoe cumbia nieuwe stijl klinkt en gedurende de dag zingen de artiesten van Vocalsz de sterren van de hemel.

 

 

Artvark SQ en Drums United

 

Muziek op de Rotte is een uniek muziek festival dat de muzikale rijkdom van Rotterdam als geen ander weet te tonen. Met het podium op de Rotte ter hoogte van het Noordplein wordt er in een intieme setting ieder jaar weer een wervelend programma gepresenteerd.

 

 

 

Samira's Blues

 

Ben & Robin

 

 


Rotterdams Volkstheater op Facebook

Binnenkort: